Peter Kozmus je napisal poglavja o čebelarjenju skozi čas, posebnostih slovenskega čebelarstva, pomenu čebel za okolje in človeka ter čebelje paše pri nas. Opisal je tudi čebelje pridelke in njihove učinke.

Maja Smodiš Škerl je predvsem predstavila zgradbo in delovanje čebeljega telesa, razvojni krog in prehrano. Opisala je, kako čebele živijo, skrbijo za zalego, matico, njihove pašne aktivnosti in razvoj čebelje družine skozi letne čase.

Mitja Nakrst je predstavil tehnološki del, kjer so opisani praktični primeri vzdrževanja in izkoriščanja čebeljih družin. Kako pripraviti družino na optimalno izrabo čebeljih paš in skrb za njen razvoj. Predstavil je tudi vzrejo matic, opravila po mesecih in kako postopati pri rojenju čebel. Seveda pa ne manjkajo tudi opis panjev in druge potrebne čebelarske opreme.

Čebelar s svojimi opravili ne sme rušiti reda, ki mu sledijo čebele, ampak jim mora z vsakim opravilom olajšati razvoj v smeri, ki jo sam želi. Lahko se usmeri v pridobivanje medu, cvetnega prahu, propolisa, čebeljega strupa, čebeljih matic ali novih družin. Pri vsem tem mu bo v pomoč novi priročnik.

Knjiga je namenjena ljubiteljem čebel, začetnikom in tudi izkušenim čebelarjem.

Nakup opravite s klikom na sliko