Vreme Naročite se
Lunine bukve 23 - letni horoskop
Irena Stopar, avtorica Luninih bukev je tudi za leto 2023 pripravila horoskop po astroloških znamenjih
ZALOŽBA KMEČKI GLAS
Kmečki glas

Petek, 16. december 2022 ob 12:28

Odpri galerijo

Lunine bukve 2023 - letni horoskop

Letni horoskop za 2023 - Irena Stopar, avtorica Luninih bukev 2023:

Pred vami je splošni letni horoskop. Vplive, ki jih poudarjam v letnem horoskopu, v svojem življenju močneje čuti veliko ljudi, zato se boste v njih našli tudi vi. Vsakdo je rojen v določenem trenutku na določenem kraju. Od tega, kdaj in kje ste se rodili, je odvisno, kako močno boste čutili vpliv planetov. Pri ustvarjanju letnega horoskopa, ki je splošen, je tako nemogoče upoštevati vse možne dogodke, ki se vam lahko zgodijo. Zato naj bo letni horoskop le osnovno vodilo. V primeru večjih težav, dilem ali priložnosti, ki se vam bodo porodili v letu 2023, je potrebno natančno proučiti celoten vaš osebni rojstni horoskop in obete v prihodnosti. 

Oven   21. 3.–20. 4.

Vse, kar ste dobrega naredili zase in druge, se bo v letošnjem letu lepo obrestovalo. Do sredine maja se pripravite na dobitke, ki se lahko pokažejo pri denarju, na drugih materialih področjih, pri odnosih in na duhovni ravni. Finančna zgodba je lahko uspešna še ves preostanek leta. Bolj kot se pokažete takšni, kot ste v resnici, bolje boste živeli.

V ljubezni boste najbolj uživali od druge polovice maja do začetka oktobra, v partnerstvu pa v oktobru in v prvih dneh novembra. Zelo ugoden čas za oboje je tudi od konca marca do sredine aprila. Ta čas je primeren tudi za počitnice in uživanje v dobri družbi. Krotite svojo strastno naravo, saj je druga oseba lahko precej bolj občutljiva od vas. V januarju in februarju se izognite avanturam.

Letošnje leto vam prinaša ogromno sreče pri denarju in materialnih zadevah, zato se temu področju kar dobro posvetite in pomislite na najboljši način, kako lahko oplemenitite svoje prihranke. Ugoden vpliv bo trajal vse leto in se bo premaknil tudi še v prihodnje leto. Zelo ugoden čas za finance bo od druge polovice marca in vse do druge polovice maja.

Družina in družinski odnosi bodo preizkušali vašo potrpežljivost od konca marca in vse do druge polovice maja. V tem času lahko prihaja do hude krvi. Namesto tega raje poprimite za dodatno fizično delo, se posvetite športu ali delu na vrtu. Zagotovo bo pomagalo, saj je namen v tem, da pokurite odvečno energijo, ki zatem doma nima tolikšne moči. 

Zdravje vam bo dobro služilo. V juliju in avgustu bodite pozorni pri fizičnih aktivnostih, da ne pride do poškodb. V avgustu in septembru pazite na glasilke in grlo. Občutljiva so tudi pljuča. 

Bik      21. 4.–20. 5.

V letošnjem letu prihaja vrsta sprememb v vaše življenje. Celotno vaše znamenje jih bo doživelo, a na različnih področjih. Rojeni v prvih desetih dneh bika lahko pričakujete nova prijateljstva in zavezništva. Rojeni v prvi polovici imate čudovite priložnosti za denar. Rojene v sredini bika čaka nekaj nemira in sprememb. Rojeni v zadnjih dneh bika se pripravite na pomembno spoznanje.

V ljubezni boste najbolj uživali od sredine marca do druge polovice maja in zatem še od sredine julija do začetka novembra. Ta čas je primeren tudi za počitnice in uživanje v dobri družbi. Partnerja ne smete spregledati od sredine oktobra in vse do konca leta. Avanturam se izognite v drugi polovici februarja in v marcu.

Na finančnem področju bi morali biti zelo uspešni od sredine maja. Pred tem časom vas močno vleče v nepotrebno trošenje, zato se mu poskusite upreti, kolikor pač gre, in se ne zadolžujte. Ugoden vpliv za denar in materialne zadeve bo trajal od maja do konca leta. Rojeni v sredini znamenja bodite vse leto zelo previdni pri investicijah, saj lahko denar v hipu izpuhti. Obvezno se izognite vsem vrstam špekulacij. Kar se zdi predobro, zelo verjetno vodi v izgubo.

Družina je za vas zelo pomembna podporna točka, kjer si naberete novih moči in vam vliva pogum v težkih dneh. Najpomembnejši čas v letu, ko družinskih članov nikakor ne smete spregledati, je od druge polovice maja do začetka oktobra. To je ugoden čas tudi za prenovo in čudovita druženja z domačimi. 

Zdravje vam lahko malce ponagaja v septembru in oktobru. V tem času bodite previdni pri fizičnih opravilih, da se izognete poškodbam. Občutljive so ledvice, mehur in spolni organi. 

Dvojčka 21. 5.–21. 6.

Letošnje leto vam prijazno prinaša obilico priložnosti, pri katerih se boste zlahka izkazali in poželi uspeh, če se boste le potrudili in stopili na oder življenja. Spoznali boste, kdo so vaši pravi prijatelji, ki vam bodo predvsem v prvih mesecih leta zvesto stali ob strani in vas spodbujali. Lahko si obetate nevidno podporo in pomoč, kjer morate le pomisliti na svoje želje, pa boste našli način, kako jih uresničiti. 

V ljubezni in partnerstvu si lahko obetate prijeten čas od sredine aprila do druge polovice junija. Od januarja do druge polovice marca se izogibajte prepirom in pretiravanju pri svojem prav. Najlepši čas za ljubezen je v septembru in sega vse do začetka novembra. Od konca novembra pa vse do konca leta pazite, da se ne boste brez razloga prepirali s partnerjem. 

Vaša finančna situacija se zna letos spreminjati. V začetku leta vam lahko prijatelj ali znanec pove o neki dobri priložnosti, ki bi jo bilo dobro izkoristiti, saj vam lahko prinese dobiček in precejšen kupček denarja. Od konca marca do konca maja boste zelo impulzivni, zato se izogibajte nepremišljenim in nepotrebnim nakupom, s katerimi bi le lajšali občutek jeze. 

Družinske zadeve bodo nekoliko razgrete od sredine julija do začetka septembra. V tem času lahko prihaja do večjih nesoglasij, zato uporabite svoj smisel za humor in zgladite zadeve, še preden dobijo sovražno noto. Zmorete! Od julija do začetka novembra je ugoden čas tudi za renovacijo doma ali selitev. 

Večino časa boste zdravi in pri močeh. Pazite le, da ne boste pretirano impulzivni in nepremišljeni. Ihta vam lahko prinese poškodbe pri fizičnih opravilih, zato pazite nase. 

Rak 22. 6.–21. 7. 

Zvezde vam letos pripravljajo veliko spremembo, ki vas podpira na različnih življenjskih področjih, zato se je veselite. Srečo boste imeli na poslovnih področjih in pri napredku v karieri, zato se pozabavajte s tisto veliko idejo. Od nje se vam obeta finančna korist in občutek, da ste poskrbeli zase in za tiste, ki vam veliko pomenijo. 

Ljubezen trka na vrata. Precej sreče v dvoje se vam obeta od maja do druge polovice julija, zatem še od konca oktobra pa vse do konca leta. To je tudi najboljši čas za počitnice in vse tisto, kar imate srčno radi. Partnerju prisluhnite predvsem v januarju, da ne bo prihajalo do prepirov. Nekaj pa bosta morala razčistiti še pred koncem leta, da bosta lažje potovala skozi skupne izzive v naslednjem letu. 

Ozrite se za priložnostmi za napredovanje v karieri ali v svojem poslu, saj imate do sredine maja odlične priložnosti, da pri obojem dosežete uspeh, rast in razvoj, ki bo trajal še vrsto let in vam prinašal denar. Ugoden čas za denar je še od junija do oktobra. Od aprila do junija ne porabite več kot zaslužite oz. si lahko privoščite. 

Družinsko življenje bo glavnino leta teklo gladko, a se bo v septembru in oktobru vpletlo nekaj nejasnosti. Zlasti bodite pozorni na ton v pogovoru v septembru in v prvi polovici oktobra. Takrat je v zraku polno negativne energije, pretiravanja in nekaj sovražnosti. Če čutite nemir, uporabite svojo blago naravo in ne vzemite vsega osebno. Ko ste nemirni vi, so tudi drugi. 

Zdravje bi vam moralo dobro služiti, a se lahko od konca novembra in vse do konca leta pojavljajo poškodbe. Zlasti bodite pozorni pri fizičnih opravilih. 

Lev 22. 7.–22. 8.

Energija v zraku se bo nekoliko spremenila. Na poti je velika sprememba, ki se kaže predvsem v novi komunikaciji, pri stikih na partnerskem področju in pri odnosih na splošno. Čutili boste nekaj napetosti, saj bodo na plan silile tiste prave želje in vaš pravi jaz, ki ga ne boste mogli več preslišati in ignorirati. Čas je za osebnostno preobrazbo. 

Ljubezen trka na vaša vrata predvsem od konca maja do začetka oktobra. Zatem si lahko obetate srečo na tem področju še od druge polovice novembra in vse do konca leta. V tem obdobju je čas ugoden tudi za počitnice. Partnerski odnos zahteva neko spremembo. Morda morate le malce bolje prisluhniti partnerju in ga sprejeti kot enakovrednega posameznika, ki ima odlične ideje za vajino skupno pot. 

Finančno področje prinaša obilje predvsem podjetnikom in obrtnikom ter levom, ki bodo zbrali pogum za napredovanje v karieri. Še zlasti bo ugoden čas za denar za vse leve od maja do začetka novembra. V tem času večjih dohodkov se pojavlja tudi težnja po večji potrošnji. Bodite prepričani, da tisto res potrebujete, in se ne zadolžujte. Raje dajte nekaj denarja na kupček za varno prihodnost. 

Družinske zadeve bodo zahtevale več vaše pozornosti od sredine oktobra in se bodo vlekle vse do konca leta. V decembru je ugoden čas za renovacijo ali polepšanje doma in celo za selitev. Ne bodite presenečeni, če se od sredine oktobra do konca novembra s partnerjem ali starši ne boste povsem strinjali, kako naj bo videti družinsko življenje. 

Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Le rojeni v zadnjih dneh leva pazite, da vas kakšno nesoglasje ne bi spravilo iz tira, saj lahko prinese psihičn izzive. 

Devica 23. 8.–22. 9.

V tem letu si ne naložite preveč obveznosti. Naredite toliko, kot lahko opravite z dobro voljo. Za druge obveznosti raje poiščite rešitev in si omislite pomoč, preden vas bremena spravijo ob pamet. Bolj kot boste sledili svojemu dobremu občutku in se dobro počutili v svoji koži, več denarja si lahko obetate, zato resnično ne pretiravajte z garanjem, čeprav ste tega sposobni. 

Sreča v ljubezni se vam nasmiha že na začetku leta. Najbolj srečni boste, če ste rojeni v prvih dneh device. Zatem imate srečo v dvoje še od sredine julija in vse do začetka novembra. Partnerstvo bo za rojene v prvi polovici device nekoliko na preizkušnji, saj bo partner zahteval spremembo in več pozornosti. Rojeni v drugi polovici znamenja pa niti ne pomislite na skok čez plot. 

Denar in finance se vam nasmihajo vse leto, a je vpliv še močnejši do druge polovice maja, zatem še od konca avgusta in sega do konca decembra. Na uho vam bo prišla investicija, ki vam lahko prinaša donose še vrsto let, zato jo temeljito proučite in se odločite zanjo, če vse govori, da je to prava priložnost. V času od sredine julija do sredine oktobra se nikar ne zadolžujte.

Družina in družinske zadeve bodo za vas najpomembnejše ob koncu leta. Od novembra se lahko pojavi neko nesoglasje, ki je morda obrobno, a vas zna spraviti ob pamet, ker ste vse natančno premislili, zdaj pa se pojavlja nova možnost. Bodite odprti za dogovor, saj ima lahko nekdo drug boljšo rešitev. Selitev ni najboljša opcija. 

Nekaj vas bo vznemirjalo od januarja do začetka marca, kar lahko kot posledico prinaša nemir in razdraženost. Dovolite si odmik od situacije, pa vam bo zdravje dobro služilo. 

Tehtnica 23. 9.–22. 10.

S celim svojim bitjem si želite toplih odnosov in partnerja, ki bi vas razumel in vam ponudil podporo na vseh področjih. Letos ga lahko najdete ali v obstoječem partnerstvu doživite harmonijo, ki vas bo napolnila z radostjo in hvaležnostjo. Srečo boste imeli na finančnem področju, pri čemer so možni nepredvideni dobitki in večji zaslužek.

V novo leto boste vstopili s hrepenenjem po sreči v dvoje, in tu se vam sreča nasmiha že v prvih dneh leta. Ugoden vpliv bo trajal še vse do začetka marca, a je v januarju najmočnejši. Srečo v ljubezni si lahko obetate tudi od konca septembra do prve polovice decembra. Vpliv bo za vas najugodnejši prav v novembru, ko se malce poležejo Marsove strasti, ki lahko zameglijo presojo. 

Finančno področje bo letos za vas zelo zanimivo in tesno povezano s partnerjem ali z odnosom z drugimi ljudmi. Čas je za poslovno povezovanje in skupno uresničevanje plodnih ciljev. Še zlasti je ta vpliv zelo močan do sredine maja. Zatem pa se pojavi neka zanimiva investicija, o kateri je vredno premisliti. Za denar je ugoden čas tudi od konca septembra in vse do konca leta. 

Družina in družinski odnosi vas letos ne bodo obremenjevali. Lahko si obetate veliko topline in razumevanja. Le na začetku leta se lahko zgodi neki prepir ali večno pregovarjanje o nečem skorajda nepomembnem. Lahko je povezano s preureditvijo doma. Recimo, da se ne morete sporazumeti, v kakšno barvo bi prebarvali stene ali kakšno rožico bi postavili v partnerjev najljubši kotiček.

Zdravje bi vam moralo dobro služiti. V januarju in februarju poskrbite, da se boste primerno toplo oblekli, da vam ne zagodejo ledvice, mehur ali spolni organi. 

Škorpijon 23. 10.–21. 11.

Letos boste ustvarjalni in pripravljeni na nove izzive. Uživali boste pri svojem delu, a nikar ne dovolite, da vam drugi naložijo preveč obveznosti, ker se boste utrudili in zamudili čudovite priložnosti, ki vam jih pripravljajo zvezde v letošnjem letu. Posledica je lahko višja plača ali posebna nagrada, ki vam bo prinesla še večji zagon. 

Ljubezen in partnerstvo prihajata v ospredje že ob koncu januarja. Ugoden čas zanju se bo razpotegnil še vse do druge polovice marca, a je najmočnejši v februarju. Srečo na tem področju boste imeli še od sredine oktobra in vse do konca leta. Največ dela v partnerskem odnosu se obeta od sredine marca do konca maja. Vse je rešljivo. Skupaj lahko letos ustvarita tudi materialno korist. 

Nastopilo je leto, ko se boste morali naučiti pogovarjati o denarju s partnerjem. Nič več ni solo igranja, pač pa lahko le kot par ustvarita veliko več kot v nekaj preteklih letih skupaj. Precejšnjo finančno korist si lahko obetate od sredine maja do konca leta. Za denar bo še ugoden čas od sredine oktobra in vse do konca leta. 

Družinske zadeve in odnosi bodo letos gladko tekli. Nekaj vznemirjenja se lahko pojavi predvsem v januarju in februarju. Ni pričakovati resnejših konfliktov oz. zaostrovanja zadev, saj je vse skupaj povezano predvsem z napačno komunikacijo in vztrajanjem pri svojem mnenju za vsako ceno. Ne splača se, zato popustite. Saj veste, pametnejši vedno popusti. 

Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Nekaj preglavic vam lahko povzroči prehlad, ki se lahko pojavi od druge polovice februarja do druge polovice aprila. Pazite na mehur in ledvice. Toplo se oblecite. 

Strelec 22. 11.–20. 12.

Ljubezen je v zraku in letos boste resnično uživali tako v dvoje kot v mnogo aktivnostih, ob katerih vam zapojeta tako srce kot duša. Nekaj nemira se bo sicer pojavilo v družinskem krogu, a ga lahko preprečite s pravo mero humorja, v čemer se boste letos še izmojstrili. Obeta se vam priložnost za povsem nov način razmišljanja. Z njo prihaja priložnost za boljše rezultate, lepše in bolj plodno življenje. 

Ljubezen in partnerstvo bosta najpomembnejši temi prve polovice leta, natančneje do sredine maja. Najmočnejši vpliv se pojavi od druge polovice februarja do sredine marca. Zelo ugoden čas za ljubezen je še v zadnjih dneh leta, a se začenja malce blažji že od konca novembra. Nekaj boste morali urediti v partnerskem odnosu. Ugoden čas za dogovor je od začetka leta do konca marca. 

Denar in finančno področje prihajata v ospredje v januarju. Lahko se zgodi, da boste postavljeni pred odločitev za zamenjavo službe. Tu se boste odločali predvsem iz finančne perspektive. Ugoden čas za denar je tudi od sredine novembra pa vse do konca leta. V ljubezni bodite pozorni, da ne boste mešali želje po denarju s pristnimi čustvi, kajti zaneslo vas bo. 

Družinske zadeve prihajajo v ospredje predvsem v februarju in v prvi polovici marca. To bo čas, ko vas zna vleči v prenovo doma ali ureditev družinskih odnosov, če je karkoli ostalo nerazrešenega. Vse zadeve, ki se pojavijo, lahko preprosto razrešite. Nič, kar bo treba doreči, ne pomeni ovire ali grožnje za uresničitev vaših sanj. Uživajte! 

Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Od druge polovice marca do druge polovice maja na vas preži manjši prehlad. Zaščite grlo in glasilke. 

Kozorog 21. 12.–19. 1.

Rojeni na začetku kozoroga boste doživeli čudovito leto, če se boste le prepustili domišljiji. To sicer ni vaša najmočnejša točka, a vam bo koristilo. Kreirajte svoje življenje in poslovne zadeve najprej v domišljijskem svetu, preden se premaknete in speljete akcijo v resničnem življenju. Rojeni proti koncu znamenja znate čutiti nekaj dodatnega stresa in občutek, da vam je nekaj vzeto. 

Ljubezen na vas čaka že vse od začetka leta. Če ste samski, se potrudite in začnite pogovor z nekom, ki pritegne vaše oči, kajti vaša energija bo zdaj opažena. Odličen čas za ljubezen vas čaka še od sredine marca pa vse do druge polovice maja. Vsakokrat je izziv komunikacija, zato pogumno spregovorite. S partnerjem bodite iskreni, a nežni predvsem od marca do sredine julija. 

Finančna situacija je letos odvisna predvsem od tega, koliko se zmorete prepustiti in v domišljiji zaživeti svoje idealno življenje ter materialno obilje. Namreč zelo veliko denarja si lahko letos in v prihodnjih letih obetate, če si boste znali živo predstavljati, kaj v resnici želite. Ugoden čas za denar je predvsem od začetka leta do konca februarja. 

Družinske zadeve so za vas pomembne, zato ne bežite od njih. Če želite prenoviti dom ali si ustvariti novo stanovanje ali hišo, vas leto podpira. Denar ne bi smel biti problem. Bodite pozorni, da ne boste sami odločali o vseh stvareh. Družina je najmočnejša, ko ima vsakdo v njej pravico do lastnega mnenja in je slišan. 

Zdravje vam bi moralo dobro služiti. Bolj kot na splošno na zdravje bodite pozorni na način, kako počnete stvari, ki jih morate opraviti, da ne pride do poškodb. Zelo pazljivi bodite tudi na cesti. 

Vodnar 20.01. – 18.02.

Ne bo vam dolgčas. Letos boste doživeli zanimivo leto, saj se pripravlja veliko pomembnih sprememb. Pripravite prostor, čas in energijo, da sprejmete precej srečnih okoliščin. Če se je v vašem življenju nabralo preveč preživetih okoliščin, boste najprej morali opraviti z njimi, preden se lahko premaknete v svoje čudovito leto. 

V ljubezni in partnerstvu se vam obeta precej sreče in radosti že od samega začetka leta. Sreča vas bo spremljala še ves februar. Do konca marca sicer prevladujeta neustrašnost in nepremišljenost, zato poskrbite, da boste našli pravšnjo mero ljubeznivosti kot tudi aktivnosti. Naslednje močnejše srečno obdobje za ljubezen se pojavi od sredine aprila do konca junija. Partner bo zahteval več pozornosti od maja do septembra. 

Finančno področje ni glavna tema leta, a boste imeli srečo pri njem od konca januarja do konca marca. Februarja so vplivi najmočnejši. V poletnem in jesenskem času, približno od sredine julija do začetka novembra, se ne zadolžujte, sicer se boste pozneje jezili nase. 

Družina in družinski odnosi bodo zahtevali več vaše pozornosti od sredine marca do sredine junija. V tem času se znate vrniti na teme, ki so za vas že preživete, a nekomu v družinskem krogu pomenijo toliko, da vas bo potegnil vanje. Ne jezite se in ne pihajte. Raje prisluhnite, čeprav bo bolj pametno, da ostanete modro tiho. Če želite kaj prenoviti, dokončati hišo, se preseliti in podobno, imate podporo od sredina maja. 

Od maja do druge polovice julija se lahko pojavi kakšna zdravstvena tegoba, ki pa bi morala kmalu miniti. Od marca do junija bodite pozorni pri fizičnih aktivnostih, da ne pride do poškodb. 

Ribi 19. 2.–20. 3.

V leto boste vstopili polni zaupanja v življenje, saj vam poleg drugih srečnih okoliščin prinaša tudi zvrhano vrečo denarja, da boste lahko uživali kot redka druga znamenja zodiaka. Ne potrošite vsega, saj boste prejeli tudi nekaj lekcij iz reda, discipline in odgovornosti. Kadar se vam zdi, da drugi zahtevajo preveč od vas ali pa kar sami od sebe, se ustavite in se zavežite le v meri, ki jo zagotovo lahko izpolnite. 

Ljubezen se vam srečno nasmiha že od konca januarja in vse do druge polovice marca, pri čemer je vpliv najsrečnejši prav v februarju. Če ste rojeni v februarju, je sreča dvojna. Naslednji zelo ugoden čas za ljubezen se kaže od maja do druge polovice julija. Pri tem se obvezno izognite prepirom v aprilu in maju. Partner vas bo preizkušal od julija do novembra. 

Denar in finance bosta pomembna tema. Od začetka januarja in vse do sredine maja imate izjemno dobre priložnosti za boljši zaslužek ali nagrade, ki vas bodo pustile odprtih ust. Dvojno močan vpliv sega od druge polovice februarja do prve polovice aprila. Ozrite se naokoli in jih dobro izkoristite. 

Zelo pomembna bosta za vas dom in družina, saj se zna tukaj dogajati marsikaj zanimivega. Še zlasti pestro obdobje se obeta od začetka aprila do konca julija. Pri tem pa se vse od začetka leta do konca marca kaže vpliv nesoglasij, ki lahko prinašajo resne zamere na vaši strani ali na strani drugih družinskih članov. Ne podpihujte jih, ker vsi le izgubljate z njimi.

Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Občasno se sicer lahko pojavita utrujenost in občutek nemoči, če ste rojeni v drugi polovici rib. Ne prenaglite se od maja do julija, da se izognete poškodbam. 

Horoskop je le majhen del bogate vsebine Luninih bukev 2023, ki jih lahko prelistate in naročite TUKAJ.

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 26. Jan 2023 at 16:35

1225 ogledov

Milo Preprosti srčki
Do valentinovega je skoraj še tri tedne. Vendar počasi okoli nas že postaja vse srčkasto. Zakaj ne bi širili ljubezen do posebnih ljudi v svojem življenju tudi mi.  Obstaja toliko načinov, da ljudem pokažemo kako jih imamo radi in ni nujno, da so veliki in dragi. Včasih so drobne doma narejene pozornosti čisto dovolj. Naš predlog je valentinovo milo v obliki srca. Narejeno je en, dva, tri in ne potrebujemo veliko sestavin. Samo tri: milo za vlivanje, dišavo in nekaj kapljic barve. Vabimo vas, da skupaj naredimo ljubka valentinova mila v obliki srčkov in z vonjem kokosa. Izbrali smo prozorno milo za vlivanje, ki je narejeno na rastlinski osnovi, brez sintetičnih površinsko aktivnih snovi, se dobro peni in nežno neguje, vlaži in gladi kožo. Milu bomo dodali parfumsko olje z vonjem kokosa, ki bo poleg mila čudovito odišavilo tudi kopalnico.  Rdeče barve bomo dodali le nekaj kapljic, da milo enakomerno obarva. MILO PREPROSTI SRČKI Milo je narejeno v kalupu za osem srčkov, teža vsakega kosa je 60 g.   Za osem mil si pripravimo: - 480 g prozornega mila za vlivanje- parfumsko olje z vonjem kokosa- tekočo rdečo barvo  Nato se lotimo izdelave mila: 1.   Najprej stopimo prozorno milo za vlivanje. 2.   Ga odstavimo, odišavimo in obarvamo. 3.   Dobro premešamo in vlijemo v kalup. 4.   Mila v kalupu poškropimo z alkoholom. 5.   Počakamo, da se mila popolnoma ohladijo in strdijo. 6.   Nato jih vzamemo iz kalupa.   Če želimo, mila lahko uporabimo takoj, ali pa jih shranimo* za kasneje.  *Mila za vlivanje vsebujejo veliko glicerina. Ta nase iz zraka veže vlago, zato se mila začnejo potiti. Priporočamo, da mila preden jih shranite, tesno zavijete v celofan. Vsem ljubiteljem izdelave mil priporočamo novo knjigo z naslovom ČUDOVITI SVET MIL, v kateri najdete zanimiva mila za vsako priložnost. Za vsak dan ali kot doma narejeno praznično darilo.    Knjigo ČUDOVITI SVET MIL lahko prelistate, če kliknete TUKAJ.   S klikom na spodnjo sliko, si lahko ogledate video posnetek izdelave še enega valentinovega mila:

Tue, 17. Jan 2023 at 12:51

256 ogledov

Rožičevo pecivo
Rožičevo pecivo Ponovoletne sladice so lahko malo drugačne, manj nasitne, tudi take z rožiči so lahko slastne. Iz Minine knjige z naslovm Minini cukri smo tokrat izbrali malo drugačno sladico z rožiči, enostavno in dobro. Avtorica Mina je mojstrica priprave sladic in mnogi se morda spomnite, kako je svojemu partnerju Petru Prevcu tistega slavnega leta ob prestižni novoletni zmagi na skakalnici prinesla zlatega orla kar v obiki sladice.  Rožičevo pecivo Za visok pekač dimenzij 20 × 30 cm Sestavine za biskvit: 70 g rozin, 2 žlici ruma, 5 jajc, 160 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 2 dl olja, 120 g moke, 1 zavitek pecilnega praška, 100 g rožičeve moke, 4 naribana jabolka, 2 žlički čokolade v prahu Sestavine za preliv: 70 g masla, 100 g sladkorja v prahu, 4 žlice kakava, malo mleka 1. Rozine namočimo v rumu za vsaj 1 uro, nato jih odcedimo in rum shranimo za pozneje. 2. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake stepemo v trd sneg. Rumen­jake penasto umešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter jim dodamo olje. Moko presejemo s pecilnim praškom in jo postopoma dodajamo jajčni kremi. Nato dodamo še rožičevo moko, rozine, jabolka, kakav in rum. Ko dobimo gladko zmes, ji postopoma in narahlo vmešamo sneg beljakov. Maso vlijemo v pomaščen in pomokan pekač. Pečemo pri 180 °C 40–50 minut. 3. Preden vzamemo pecivo iz pečice, naredimo preliv. Maslo penasto umešamo s sladkorjem v prahu, nato pa dodamo kakav in toliko mleka, da zmes postane tekoča. Prelijemo jo po biskvitu, ko je ta še vroč. Več pa v knjigi: MININI CUKRI 

Tue, 17. Jan 2023 at 08:25

210 ogledov

Leto 2023 je mednarodno leto prosa
Leto 2023 je mednardono leto prosa Genralna skupščina OZN je na predlog Indije in Nigerije leto 2023 proglasila za leto prosa. Ni čudno, saj večino tega žita pridelajo v podsaharski Afiri in v Aziji. Starodavna poljščina ima vedno večjo perspektivo v prehrani človeštva, saj je odporna na visoko vročino in sušo. V prihodnje naj bi bila v veliko pomoč pri premagovanju lakote v svetu. Vendar proso doživlja renesanso tudi v razvitih državah in tudi v Sloveniji se je pridelava zadnja leta povečala (leta 2021 smo ga pridelali že 520 ton). Etnologi nas učijo, da je bila prosena kaša v naših krajih od nekdaj znana jed. Njena priljubljenost pa narašča, saj je hrana, ki vsebuje proseno moko ali pa kašo, zdrava in zanimiva. Potrošniki z večjo porabo tega žita prispevamo k še boljši lokalni samooskrbi. Sodobni jedci  lahko številne ideje za pripravo jedi najdejo v slovensko - angleški knjigi Založbe Kmečki glas z naslovom Proso. Nekaj receptov bomo na tem mestu spet kmalu objavili, knjigo pa prelistajte in kupite TUKAJ ali s klikom na naslovnico. 

Tue, 3. Jan 2023 at 12:37

309 ogledov

Srobot v pletarstvu
Navadni srobot (Clematis vitalba) je avtohtona listopadna vzpenjavka in raste po vsej Sloveniji, v gozdovih ali na gozdnih robovih, pogosto prerašča tudi grmovja in zapuščene sadovnjake. Cveti od julija do avgusta s prepoznavnimi belimi cvetovi, ki se po oploditvi spremenijo v značilne bele »puhke«. Ob opori lahko zraste zelo visoko, tudi več deset metrov, olesenelo steblo pa lahko dosega tudi 15 cm premera.  Zaradi dolžine stebel in njihove prožnosti je navadni srobot zelo primeren za uporabo v pletarstvu. Nadvse koristno je, da ravno z odstranjevanjem srobota oziroma čiščenjem zaraščenih dreves in grmov dobimo tako lahko dostopen in zaželen pletarski material. Nabiranje in uporaba srobota Navadni srobot se za pletarske namene lahko nabira kadar koli, najlažje ga je nabirati od novembra do marca, ko nima listov in vitic ter ga zato lažje odstranimo z rastline, na katero se opira. Ponekod pletarji pletejo z neolupljenimi srobotovimi stebli, lahko pa ga pred pletenjem skuhamo v vodi in olupimo, kar je izvedljivo ne glede na letni čas. Ko naberemo stebla želene debeline, je najbolje, da jih takoj skuhamo in uporabimo.  Srobot kuhamo v vreli vodi 3 do 4 ure. Za kuhanje lahko uporabimo večji lonec, kuhamo na štedilniku. Pred kuhanjem ga zvijemo v zvitek, saj ga tako najlaže vstavimo v lonec. Kuhan srobot se zelo lahko olupi. Če imamo pri lupljenju težave, ga nismo kuhali dovolj dolgo. Kaj in kako bomo pletli s srobotom je odvisno od naše spretnosti in trenutnega navdiha. To so lahko: košarice, košule, koški, ptičje hišice in še kaj bi se našlo. Veliko nasvetov in idej pa boste našli v pletarskem priročniku Otip narave .

Fri, 16. Dec 2022 at 12:28

623 ogledov

Lunine bukve 23 - letni horoskop
Lunine bukve 2023 - letni horoskop Letni horoskop za 2023 - Irena Stopar, avtorica Luninih bukev 2023: Pred vami je splošni letni horoskop. Vplive, ki jih poudarjam v letnem horoskopu, v svojem življenju močneje čuti veliko ljudi, zato se boste v njih našli tudi vi. Vsakdo je rojen v določenem trenutku na določenem kraju. Od tega, kdaj in kje ste se rodili, je odvisno, kako močno boste čutili vpliv planetov. Pri ustvarjanju letnega horoskopa, ki je splošen, je tako nemogoče upoštevati vse možne dogodke, ki se vam lahko zgodijo. Zato naj bo letni horoskop le osnovno vodilo. V primeru večjih težav, dilem ali priložnosti, ki se vam bodo porodili v letu 2023, je potrebno natančno proučiti celoten vaš osebni rojstni horoskop in obete v prihodnosti.  Oven   21. 3.–20. 4. Vse, kar ste dobrega naredili zase in druge, se bo v letošnjem letu lepo obrestovalo. Do sredine maja se pripravite na dobitke, ki se lahko pokažejo pri denarju, na drugih materialih področjih, pri odnosih in na duhovni ravni. Finančna zgodba je lahko uspešna še ves preostanek leta. Bolj kot se pokažete takšni, kot ste v resnici, bolje boste živeli. V ljubezni boste najbolj uživali od druge polovice maja do začetka oktobra, v partnerstvu pa v oktobru in v prvih dneh novembra. Zelo ugoden čas za oboje je tudi od konca marca do sredine aprila. Ta čas je primeren tudi za počitnice in uživanje v dobri družbi. Krotite svojo strastno naravo, saj je druga oseba lahko precej bolj občutljiva od vas. V januarju in februarju se izognite avanturam. Letošnje leto vam prinaša ogromno sreče pri denarju in materialnih zadevah, zato se temu področju kar dobro posvetite in pomislite na najboljši način, kako lahko oplemenitite svoje prihranke. Ugoden vpliv bo trajal vse leto in se bo premaknil tudi še v prihodnje leto. Zelo ugoden čas za finance bo od druge polovice marca in vse do druge polovice maja. Družina in družinski odnosi bodo preizkušali vašo potrpežljivost od konca marca in vse do druge polovice maja. V tem času lahko prihaja do hude krvi. Namesto tega raje poprimite za dodatno fizično delo, se posvetite športu ali delu na vrtu. Zagotovo bo pomagalo, saj je namen v tem, da pokurite odvečno energijo, ki zatem doma nima tolikšne moči.  Zdravje vam bo dobro služilo. V juliju in avgustu bodite pozorni pri fizičnih aktivnostih, da ne pride do poškodb. V avgustu in septembru pazite na glasilke in grlo. Občutljiva so tudi pljuča.  Bik      21. 4.–20. 5. V letošnjem letu prihaja vrsta sprememb v vaše življenje. Celotno vaše znamenje jih bo doživelo, a na različnih področjih. Rojeni v prvih desetih dneh bika lahko pričakujete nova prijateljstva in zavezništva. Rojeni v prvi polovici imate čudovite priložnosti za denar. Rojene v sredini bika čaka nekaj nemira in sprememb. Rojeni v zadnjih dneh bika se pripravite na pomembno spoznanje. V ljubezni boste najbolj uživali od sredine marca do druge polovice maja in zatem še od sredine julija do začetka novembra. Ta čas je primeren tudi za počitnice in uživanje v dobri družbi. Partnerja ne smete spregledati od sredine oktobra in vse do konca leta. Avanturam se izognite v drugi polovici februarja in v marcu. Na finančnem področju bi morali biti zelo uspešni od sredine maja. Pred tem časom vas močno vleče v nepotrebno trošenje, zato se mu poskusite upreti, kolikor pač gre, in se ne zadolžujte. Ugoden vpliv za denar in materialne zadeve bo trajal od maja do konca leta. Rojeni v sredini znamenja bodite vse leto zelo previdni pri investicijah, saj lahko denar v hipu izpuhti. Obvezno se izognite vsem vrstam špekulacij. Kar se zdi predobro, zelo verjetno vodi v izgubo. Družina je za vas zelo pomembna podporna točka, kjer si naberete novih moči in vam vliva pogum v težkih dneh. Najpomembnejši čas v letu, ko družinskih članov nikakor ne smete spregledati, je od druge polovice maja do začetka oktobra. To je ugoden čas tudi za prenovo in čudovita druženja z domačimi.  Zdravje vam lahko malce ponagaja v septembru in oktobru. V tem času bodite previdni pri fizičnih opravilih, da se izognete poškodbam. Občutljive so ledvice, mehur in spolni organi.  Dvojčka 21. 5.–21. 6. Letošnje leto vam prijazno prinaša obilico priložnosti, pri katerih se boste zlahka izkazali in poželi uspeh, če se boste le potrudili in stopili na oder življenja. Spoznali boste, kdo so vaši pravi prijatelji, ki vam bodo predvsem v prvih mesecih leta zvesto stali ob strani in vas spodbujali. Lahko si obetate nevidno podporo in pomoč, kjer morate le pomisliti na svoje želje, pa boste našli način, kako jih uresničiti.  V ljubezni in partnerstvu si lahko obetate prijeten čas od sredine aprila do druge polovice junija. Od januarja do druge polovice marca se izogibajte prepirom in pretiravanju pri svojem prav. Najlepši čas za ljubezen je v septembru in sega vse do začetka novembra. Od konca novembra pa vse do konca leta pazite, da se ne boste brez razloga prepirali s partnerjem.  Vaša finančna situacija se zna letos spreminjati. V začetku leta vam lahko prijatelj ali znanec pove o neki dobri priložnosti, ki bi jo bilo dobro izkoristiti, saj vam lahko prinese dobiček in precejšen kupček denarja. Od konca marca do konca maja boste zelo impulzivni, zato se izogibajte nepremišljenim in nepotrebnim nakupom, s katerimi bi le lajšali občutek jeze.  Družinske zadeve bodo nekoliko razgrete od sredine julija do začetka septembra. V tem času lahko prihaja do večjih nesoglasij, zato uporabite svoj smisel za humor in zgladite zadeve, še preden dobijo sovražno noto. Zmorete! Od julija do začetka novembra je ugoden čas tudi za renovacijo doma ali selitev.  Večino časa boste zdravi in pri močeh. Pazite le, da ne boste pretirano impulzivni in nepremišljeni. Ihta vam lahko prinese poškodbe pri fizičnih opravilih, zato pazite nase.  Rak 22. 6.–21. 7.  Zvezde vam letos pripravljajo veliko spremembo, ki vas podpira na različnih življenjskih področjih, zato se je veselite. Srečo boste imeli na poslovnih področjih in pri napredku v karieri, zato se pozabavajte s tisto veliko idejo. Od nje se vam obeta finančna korist in občutek, da ste poskrbeli zase in za tiste, ki vam veliko pomenijo.  Ljubezen trka na vrata. Precej sreče v dvoje se vam obeta od maja do druge polovice julija, zatem še od konca oktobra pa vse do konca leta. To je tudi najboljši čas za počitnice in vse tisto, kar imate srčno radi. Partnerju prisluhnite predvsem v januarju, da ne bo prihajalo do prepirov. Nekaj pa bosta morala razčistiti še pred koncem leta, da bosta lažje potovala skozi skupne izzive v naslednjem letu.  Ozrite se za priložnostmi za napredovanje v karieri ali v svojem poslu, saj imate do sredine maja odlične priložnosti, da pri obojem dosežete uspeh, rast in razvoj, ki bo trajal še vrsto let in vam prinašal denar. Ugoden čas za denar je še od junija do oktobra. Od aprila do junija ne porabite več kot zaslužite oz. si lahko privoščite.  Družinsko življenje bo glavnino leta teklo gladko, a se bo v septembru in oktobru vpletlo nekaj nejasnosti. Zlasti bodite pozorni na ton v pogovoru v septembru in v prvi polovici oktobra. Takrat je v zraku polno negativne energije, pretiravanja in nekaj sovražnosti. Če čutite nemir, uporabite svojo blago naravo in ne vzemite vsega osebno. Ko ste nemirni vi, so tudi drugi.  Zdravje bi vam moralo dobro služiti, a se lahko od konca novembra in vse do konca leta pojavljajo poškodbe. Zlasti bodite pozorni pri fizičnih opravilih.  Lev 22. 7.–22. 8. Energija v zraku se bo nekoliko spremenila. Na poti je velika sprememba, ki se kaže predvsem v novi komunikaciji, pri stikih na partnerskem področju in pri odnosih na splošno. Čutili boste nekaj napetosti, saj bodo na plan silile tiste prave želje in vaš pravi jaz, ki ga ne boste mogli več preslišati in ignorirati. Čas je za osebnostno preobrazbo.  Ljubezen trka na vaša vrata predvsem od konca maja do začetka oktobra. Zatem si lahko obetate srečo na tem področju še od druge polovice novembra in vse do konca leta. V tem obdobju je čas ugoden tudi za počitnice. Partnerski odnos zahteva neko spremembo. Morda morate le malce bolje prisluhniti partnerju in ga sprejeti kot enakovrednega posameznika, ki ima odlične ideje za vajino skupno pot.  Finančno področje prinaša obilje predvsem podjetnikom in obrtnikom ter levom, ki bodo zbrali pogum za napredovanje v karieri. Še zlasti bo ugoden čas za denar za vse leve od maja do začetka novembra. V tem času večjih dohodkov se pojavlja tudi težnja po večji potrošnji. Bodite prepričani, da tisto res potrebujete, in se ne zadolžujte. Raje dajte nekaj denarja na kupček za varno prihodnost.  Družinske zadeve bodo zahtevale več vaše pozornosti od sredine oktobra in se bodo vlekle vse do konca leta. V decembru je ugoden čas za renovacijo ali polepšanje doma in celo za selitev. Ne bodite presenečeni, če se od sredine oktobra do konca novembra s partnerjem ali starši ne boste povsem strinjali, kako naj bo videti družinsko življenje.  Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Le rojeni v zadnjih dneh leva pazite, da vas kakšno nesoglasje ne bi spravilo iz tira, saj lahko prinese psihičn izzive.  Devica 23. 8.–22. 9. V tem letu si ne naložite preveč obveznosti. Naredite toliko, kot lahko opravite z dobro voljo. Za druge obveznosti raje poiščite rešitev in si omislite pomoč, preden vas bremena spravijo ob pamet. Bolj kot boste sledili svojemu dobremu občutku in se dobro počutili v svoji koži, več denarja si lahko obetate, zato resnično ne pretiravajte z garanjem, čeprav ste tega sposobni.  Sreča v ljubezni se vam nasmiha že na začetku leta. Najbolj srečni boste, če ste rojeni v prvih dneh device. Zatem imate srečo v dvoje še od sredine julija in vse do začetka novembra. Partnerstvo bo za rojene v prvi polovici device nekoliko na preizkušnji, saj bo partner zahteval spremembo in več pozornosti. Rojeni v drugi polovici znamenja pa niti ne pomislite na skok čez plot.  Denar in finance se vam nasmihajo vse leto, a je vpliv še močnejši do druge polovice maja, zatem še od konca avgusta in sega do konca decembra. Na uho vam bo prišla investicija, ki vam lahko prinaša donose še vrsto let, zato jo temeljito proučite in se odločite zanjo, če vse govori, da je to prava priložnost. V času od sredine julija do sredine oktobra se nikar ne zadolžujte. Družina in družinske zadeve bodo za vas najpomembnejše ob koncu leta. Od novembra se lahko pojavi neko nesoglasje, ki je morda obrobno, a vas zna spraviti ob pamet, ker ste vse natančno premislili, zdaj pa se pojavlja nova možnost. Bodite odprti za dogovor, saj ima lahko nekdo drug boljšo rešitev. Selitev ni najboljša opcija.  Nekaj vas bo vznemirjalo od januarja do začetka marca, kar lahko kot posledico prinaša nemir in razdraženost. Dovolite si odmik od situacije, pa vam bo zdravje dobro služilo.  Tehtnica 23. 9.–22. 10. S celim svojim bitjem si želite toplih odnosov in partnerja, ki bi vas razumel in vam ponudil podporo na vseh področjih. Letos ga lahko najdete ali v obstoječem partnerstvu doživite harmonijo, ki vas bo napolnila z radostjo in hvaležnostjo. Srečo boste imeli na finančnem področju, pri čemer so možni nepredvideni dobitki in večji zaslužek. V novo leto boste vstopili s hrepenenjem po sreči v dvoje, in tu se vam sreča nasmiha že v prvih dneh leta. Ugoden vpliv bo trajal še vse do začetka marca, a je v januarju najmočnejši. Srečo v ljubezni si lahko obetate tudi od konca septembra do prve polovice decembra. Vpliv bo za vas najugodnejši prav v novembru, ko se malce poležejo Marsove strasti, ki lahko zameglijo presojo.  Finančno področje bo letos za vas zelo zanimivo in tesno povezano s partnerjem ali z odnosom z drugimi ljudmi. Čas je za poslovno povezovanje in skupno uresničevanje plodnih ciljev. Še zlasti je ta vpliv zelo močan do sredine maja. Zatem pa se pojavi neka zanimiva investicija, o kateri je vredno premisliti. Za denar je ugoden čas tudi od konca septembra in vse do konca leta.  Družina in družinski odnosi vas letos ne bodo obremenjevali. Lahko si obetate veliko topline in razumevanja. Le na začetku leta se lahko zgodi neki prepir ali večno pregovarjanje o nečem skorajda nepomembnem. Lahko je povezano s preureditvijo doma. Recimo, da se ne morete sporazumeti, v kakšno barvo bi prebarvali stene ali kakšno rožico bi postavili v partnerjev najljubši kotiček. Zdravje bi vam moralo dobro služiti. V januarju in februarju poskrbite, da se boste primerno toplo oblekli, da vam ne zagodejo ledvice, mehur ali spolni organi.  Škorpijon 23. 10.–21. 11. Letos boste ustvarjalni in pripravljeni na nove izzive. Uživali boste pri svojem delu, a nikar ne dovolite, da vam drugi naložijo preveč obveznosti, ker se boste utrudili in zamudili čudovite priložnosti, ki vam jih pripravljajo zvezde v letošnjem letu. Posledica je lahko višja plača ali posebna nagrada, ki vam bo prinesla še večji zagon.  Ljubezen in partnerstvo prihajata v ospredje že ob koncu januarja. Ugoden čas zanju se bo razpotegnil še vse do druge polovice marca, a je najmočnejši v februarju. Srečo na tem področju boste imeli še od sredine oktobra in vse do konca leta. Največ dela v partnerskem odnosu se obeta od sredine marca do konca maja. Vse je rešljivo. Skupaj lahko letos ustvarita tudi materialno korist.  Nastopilo je leto, ko se boste morali naučiti pogovarjati o denarju s partnerjem. Nič več ni solo igranja, pač pa lahko le kot par ustvarita veliko več kot v nekaj preteklih letih skupaj. Precejšnjo finančno korist si lahko obetate od sredine maja do konca leta. Za denar bo še ugoden čas od sredine oktobra in vse do konca leta.  Družinske zadeve in odnosi bodo letos gladko tekli. Nekaj vznemirjenja se lahko pojavi predvsem v januarju in februarju. Ni pričakovati resnejših konfliktov oz. zaostrovanja zadev, saj je vse skupaj povezano predvsem z napačno komunikacijo in vztrajanjem pri svojem mnenju za vsako ceno. Ne splača se, zato popustite. Saj veste, pametnejši vedno popusti.  Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Nekaj preglavic vam lahko povzroči prehlad, ki se lahko pojavi od druge polovice februarja do druge polovice aprila. Pazite na mehur in ledvice. Toplo se oblecite.  Strelec 22. 11.–20. 12. Ljubezen je v zraku in letos boste resnično uživali tako v dvoje kot v mnogo aktivnostih, ob katerih vam zapojeta tako srce kot duša. Nekaj nemira se bo sicer pojavilo v družinskem krogu, a ga lahko preprečite s pravo mero humorja, v čemer se boste letos še izmojstrili. Obeta se vam priložnost za povsem nov način razmišljanja. Z njo prihaja priložnost za boljše rezultate, lepše in bolj plodno življenje.  Ljubezen in partnerstvo bosta najpomembnejši temi prve polovice leta, natančneje do sredine maja. Najmočnejši vpliv se pojavi od druge polovice februarja do sredine marca. Zelo ugoden čas za ljubezen je še v zadnjih dneh leta, a se začenja malce blažji že od konca novembra. Nekaj boste morali urediti v partnerskem odnosu. Ugoden čas za dogovor je od začetka leta do konca marca.  Denar in finančno področje prihajata v ospredje v januarju. Lahko se zgodi, da boste postavljeni pred odločitev za zamenjavo službe. Tu se boste odločali predvsem iz finančne perspektive. Ugoden čas za denar je tudi od sredine novembra pa vse do konca leta. V ljubezni bodite pozorni, da ne boste mešali želje po denarju s pristnimi čustvi, kajti zaneslo vas bo.  Družinske zadeve prihajajo v ospredje predvsem v februarju in v prvi polovici marca. To bo čas, ko vas zna vleči v prenovo doma ali ureditev družinskih odnosov, če je karkoli ostalo nerazrešenega. Vse zadeve, ki se pojavijo, lahko preprosto razrešite. Nič, kar bo treba doreči, ne pomeni ovire ali grožnje za uresničitev vaših sanj. Uživajte!  Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Od druge polovice marca do druge polovice maja na vas preži manjši prehlad. Zaščite grlo in glasilke.  Kozorog 21. 12.–19. 1. Rojeni na začetku kozoroga boste doživeli čudovito leto, če se boste le prepustili domišljiji. To sicer ni vaša najmočnejša točka, a vam bo koristilo. Kreirajte svoje življenje in poslovne zadeve najprej v domišljijskem svetu, preden se premaknete in speljete akcijo v resničnem življenju. Rojeni proti koncu znamenja znate čutiti nekaj dodatnega stresa in občutek, da vam je nekaj vzeto.  Ljubezen na vas čaka že vse od začetka leta. Če ste samski, se potrudite in začnite pogovor z nekom, ki pritegne vaše oči, kajti vaša energija bo zdaj opažena. Odličen čas za ljubezen vas čaka še od sredine marca pa vse do druge polovice maja. Vsakokrat je izziv komunikacija, zato pogumno spregovorite. S partnerjem bodite iskreni, a nežni predvsem od marca do sredine julija.  Finančna situacija je letos odvisna predvsem od tega, koliko se zmorete prepustiti in v domišljiji zaživeti svoje idealno življenje ter materialno obilje. Namreč zelo veliko denarja si lahko letos in v prihodnjih letih obetate, če si boste znali živo predstavljati, kaj v resnici želite. Ugoden čas za denar je predvsem od začetka leta do konca februarja.  Družinske zadeve so za vas pomembne, zato ne bežite od njih. Če želite prenoviti dom ali si ustvariti novo stanovanje ali hišo, vas leto podpira. Denar ne bi smel biti problem. Bodite pozorni, da ne boste sami odločali o vseh stvareh. Družina je najmočnejša, ko ima vsakdo v njej pravico do lastnega mnenja in je slišan.  Zdravje vam bi moralo dobro služiti. Bolj kot na splošno na zdravje bodite pozorni na način, kako počnete stvari, ki jih morate opraviti, da ne pride do poškodb. Zelo pazljivi bodite tudi na cesti.  Vodnar 20.01. – 18.02. Ne bo vam dolgčas. Letos boste doživeli zanimivo leto, saj se pripravlja veliko pomembnih sprememb. Pripravite prostor, čas in energijo, da sprejmete precej srečnih okoliščin. Če se je v vašem življenju nabralo preveč preživetih okoliščin, boste najprej morali opraviti z njimi, preden se lahko premaknete v svoje čudovito leto.  V ljubezni in partnerstvu se vam obeta precej sreče in radosti že od samega začetka leta. Sreča vas bo spremljala še ves februar. Do konca marca sicer prevladujeta neustrašnost in nepremišljenost, zato poskrbite, da boste našli pravšnjo mero ljubeznivosti kot tudi aktivnosti. Naslednje močnejše srečno obdobje za ljubezen se pojavi od sredine aprila do konca junija. Partner bo zahteval več pozornosti od maja do septembra.  Finančno področje ni glavna tema leta, a boste imeli srečo pri njem od konca januarja do konca marca. Februarja so vplivi najmočnejši. V poletnem in jesenskem času, približno od sredine julija do začetka novembra, se ne zadolžujte, sicer se boste pozneje jezili nase.  Družina in družinski odnosi bodo zahtevali več vaše pozornosti od sredine marca do sredine junija. V tem času se znate vrniti na teme, ki so za vas že preživete, a nekomu v družinskem krogu pomenijo toliko, da vas bo potegnil vanje. Ne jezite se in ne pihajte. Raje prisluhnite, čeprav bo bolj pametno, da ostanete modro tiho. Če želite kaj prenoviti, dokončati hišo, se preseliti in podobno, imate podporo od sredina maja.  Od maja do druge polovice julija se lahko pojavi kakšna zdravstvena tegoba, ki pa bi morala kmalu miniti. Od marca do junija bodite pozorni pri fizičnih aktivnostih, da ne pride do poškodb.  Ribi 19. 2.–20. 3. V leto boste vstopili polni zaupanja v življenje, saj vam poleg drugih srečnih okoliščin prinaša tudi zvrhano vrečo denarja, da boste lahko uživali kot redka druga znamenja zodiaka. Ne potrošite vsega, saj boste prejeli tudi nekaj lekcij iz reda, discipline in odgovornosti. Kadar se vam zdi, da drugi zahtevajo preveč od vas ali pa kar sami od sebe, se ustavite in se zavežite le v meri, ki jo zagotovo lahko izpolnite.  Ljubezen se vam srečno nasmiha že od konca januarja in vse do druge polovice marca, pri čemer je vpliv najsrečnejši prav v februarju. Če ste rojeni v februarju, je sreča dvojna. Naslednji zelo ugoden čas za ljubezen se kaže od maja do druge polovice julija. Pri tem se obvezno izognite prepirom v aprilu in maju. Partner vas bo preizkušal od julija do novembra.  Denar in finance bosta pomembna tema. Od začetka januarja in vse do sredine maja imate izjemno dobre priložnosti za boljši zaslužek ali nagrade, ki vas bodo pustile odprtih ust. Dvojno močan vpliv sega od druge polovice februarja do prve polovice aprila. Ozrite se naokoli in jih dobro izkoristite.  Zelo pomembna bosta za vas dom in družina, saj se zna tukaj dogajati marsikaj zanimivega. Še zlasti pestro obdobje se obeta od začetka aprila do konca julija. Pri tem pa se vse od začetka leta do konca marca kaže vpliv nesoglasij, ki lahko prinašajo resne zamere na vaši strani ali na strani drugih družinskih članov. Ne podpihujte jih, ker vsi le izgubljate z njimi. Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Občasno se sicer lahko pojavita utrujenost in občutek nemoči, če ste rojeni v drugi polovici rib. Ne prenaglite se od maja do julija, da se izognete poškodbam.  Horoskop je le majhen del bogate vsebine Luninih bukev 2023, ki jih lahko prelistate in naročite TUKAJ.

Fri, 16. Dec 2022 at 12:28

623 ogledov

Lunine bukve 23 - letni horoskop
Lunine bukve 2023 - letni horoskop Letni horoskop za 2023 - Irena Stopar, avtorica Luninih bukev 2023: Pred vami je splošni letni horoskop. Vplive, ki jih poudarjam v letnem horoskopu, v svojem življenju močneje čuti veliko ljudi, zato se boste v njih našli tudi vi. Vsakdo je rojen v določenem trenutku na določenem kraju. Od tega, kdaj in kje ste se rodili, je odvisno, kako močno boste čutili vpliv planetov. Pri ustvarjanju letnega horoskopa, ki je splošen, je tako nemogoče upoštevati vse možne dogodke, ki se vam lahko zgodijo. Zato naj bo letni horoskop le osnovno vodilo. V primeru večjih težav, dilem ali priložnosti, ki se vam bodo porodili v letu 2023, je potrebno natančno proučiti celoten vaš osebni rojstni horoskop in obete v prihodnosti.  Oven   21. 3.–20. 4. Vse, kar ste dobrega naredili zase in druge, se bo v letošnjem letu lepo obrestovalo. Do sredine maja se pripravite na dobitke, ki se lahko pokažejo pri denarju, na drugih materialih področjih, pri odnosih in na duhovni ravni. Finančna zgodba je lahko uspešna še ves preostanek leta. Bolj kot se pokažete takšni, kot ste v resnici, bolje boste živeli. V ljubezni boste najbolj uživali od druge polovice maja do začetka oktobra, v partnerstvu pa v oktobru in v prvih dneh novembra. Zelo ugoden čas za oboje je tudi od konca marca do sredine aprila. Ta čas je primeren tudi za počitnice in uživanje v dobri družbi. Krotite svojo strastno naravo, saj je druga oseba lahko precej bolj občutljiva od vas. V januarju in februarju se izognite avanturam. Letošnje leto vam prinaša ogromno sreče pri denarju in materialnih zadevah, zato se temu področju kar dobro posvetite in pomislite na najboljši način, kako lahko oplemenitite svoje prihranke. Ugoden vpliv bo trajal vse leto in se bo premaknil tudi še v prihodnje leto. Zelo ugoden čas za finance bo od druge polovice marca in vse do druge polovice maja. Družina in družinski odnosi bodo preizkušali vašo potrpežljivost od konca marca in vse do druge polovice maja. V tem času lahko prihaja do hude krvi. Namesto tega raje poprimite za dodatno fizično delo, se posvetite športu ali delu na vrtu. Zagotovo bo pomagalo, saj je namen v tem, da pokurite odvečno energijo, ki zatem doma nima tolikšne moči.  Zdravje vam bo dobro služilo. V juliju in avgustu bodite pozorni pri fizičnih aktivnostih, da ne pride do poškodb. V avgustu in septembru pazite na glasilke in grlo. Občutljiva so tudi pljuča.  Bik      21. 4.–20. 5. V letošnjem letu prihaja vrsta sprememb v vaše življenje. Celotno vaše znamenje jih bo doživelo, a na različnih področjih. Rojeni v prvih desetih dneh bika lahko pričakujete nova prijateljstva in zavezništva. Rojeni v prvi polovici imate čudovite priložnosti za denar. Rojene v sredini bika čaka nekaj nemira in sprememb. Rojeni v zadnjih dneh bika se pripravite na pomembno spoznanje. V ljubezni boste najbolj uživali od sredine marca do druge polovice maja in zatem še od sredine julija do začetka novembra. Ta čas je primeren tudi za počitnice in uživanje v dobri družbi. Partnerja ne smete spregledati od sredine oktobra in vse do konca leta. Avanturam se izognite v drugi polovici februarja in v marcu. Na finančnem področju bi morali biti zelo uspešni od sredine maja. Pred tem časom vas močno vleče v nepotrebno trošenje, zato se mu poskusite upreti, kolikor pač gre, in se ne zadolžujte. Ugoden vpliv za denar in materialne zadeve bo trajal od maja do konca leta. Rojeni v sredini znamenja bodite vse leto zelo previdni pri investicijah, saj lahko denar v hipu izpuhti. Obvezno se izognite vsem vrstam špekulacij. Kar se zdi predobro, zelo verjetno vodi v izgubo. Družina je za vas zelo pomembna podporna točka, kjer si naberete novih moči in vam vliva pogum v težkih dneh. Najpomembnejši čas v letu, ko družinskih članov nikakor ne smete spregledati, je od druge polovice maja do začetka oktobra. To je ugoden čas tudi za prenovo in čudovita druženja z domačimi.  Zdravje vam lahko malce ponagaja v septembru in oktobru. V tem času bodite previdni pri fizičnih opravilih, da se izognete poškodbam. Občutljive so ledvice, mehur in spolni organi.  Dvojčka 21. 5.–21. 6. Letošnje leto vam prijazno prinaša obilico priložnosti, pri katerih se boste zlahka izkazali in poželi uspeh, če se boste le potrudili in stopili na oder življenja. Spoznali boste, kdo so vaši pravi prijatelji, ki vam bodo predvsem v prvih mesecih leta zvesto stali ob strani in vas spodbujali. Lahko si obetate nevidno podporo in pomoč, kjer morate le pomisliti na svoje želje, pa boste našli način, kako jih uresničiti.  V ljubezni in partnerstvu si lahko obetate prijeten čas od sredine aprila do druge polovice junija. Od januarja do druge polovice marca se izogibajte prepirom in pretiravanju pri svojem prav. Najlepši čas za ljubezen je v septembru in sega vse do začetka novembra. Od konca novembra pa vse do konca leta pazite, da se ne boste brez razloga prepirali s partnerjem.  Vaša finančna situacija se zna letos spreminjati. V začetku leta vam lahko prijatelj ali znanec pove o neki dobri priložnosti, ki bi jo bilo dobro izkoristiti, saj vam lahko prinese dobiček in precejšen kupček denarja. Od konca marca do konca maja boste zelo impulzivni, zato se izogibajte nepremišljenim in nepotrebnim nakupom, s katerimi bi le lajšali občutek jeze.  Družinske zadeve bodo nekoliko razgrete od sredine julija do začetka septembra. V tem času lahko prihaja do večjih nesoglasij, zato uporabite svoj smisel za humor in zgladite zadeve, še preden dobijo sovražno noto. Zmorete! Od julija do začetka novembra je ugoden čas tudi za renovacijo doma ali selitev.  Večino časa boste zdravi in pri močeh. Pazite le, da ne boste pretirano impulzivni in nepremišljeni. Ihta vam lahko prinese poškodbe pri fizičnih opravilih, zato pazite nase.  Rak 22. 6.–21. 7.  Zvezde vam letos pripravljajo veliko spremembo, ki vas podpira na različnih življenjskih področjih, zato se je veselite. Srečo boste imeli na poslovnih področjih in pri napredku v karieri, zato se pozabavajte s tisto veliko idejo. Od nje se vam obeta finančna korist in občutek, da ste poskrbeli zase in za tiste, ki vam veliko pomenijo.  Ljubezen trka na vrata. Precej sreče v dvoje se vam obeta od maja do druge polovice julija, zatem še od konca oktobra pa vse do konca leta. To je tudi najboljši čas za počitnice in vse tisto, kar imate srčno radi. Partnerju prisluhnite predvsem v januarju, da ne bo prihajalo do prepirov. Nekaj pa bosta morala razčistiti še pred koncem leta, da bosta lažje potovala skozi skupne izzive v naslednjem letu.  Ozrite se za priložnostmi za napredovanje v karieri ali v svojem poslu, saj imate do sredine maja odlične priložnosti, da pri obojem dosežete uspeh, rast in razvoj, ki bo trajal še vrsto let in vam prinašal denar. Ugoden čas za denar je še od junija do oktobra. Od aprila do junija ne porabite več kot zaslužite oz. si lahko privoščite.  Družinsko življenje bo glavnino leta teklo gladko, a se bo v septembru in oktobru vpletlo nekaj nejasnosti. Zlasti bodite pozorni na ton v pogovoru v septembru in v prvi polovici oktobra. Takrat je v zraku polno negativne energije, pretiravanja in nekaj sovražnosti. Če čutite nemir, uporabite svojo blago naravo in ne vzemite vsega osebno. Ko ste nemirni vi, so tudi drugi.  Zdravje bi vam moralo dobro služiti, a se lahko od konca novembra in vse do konca leta pojavljajo poškodbe. Zlasti bodite pozorni pri fizičnih opravilih.  Lev 22. 7.–22. 8. Energija v zraku se bo nekoliko spremenila. Na poti je velika sprememba, ki se kaže predvsem v novi komunikaciji, pri stikih na partnerskem področju in pri odnosih na splošno. Čutili boste nekaj napetosti, saj bodo na plan silile tiste prave želje in vaš pravi jaz, ki ga ne boste mogli več preslišati in ignorirati. Čas je za osebnostno preobrazbo.  Ljubezen trka na vaša vrata predvsem od konca maja do začetka oktobra. Zatem si lahko obetate srečo na tem področju še od druge polovice novembra in vse do konca leta. V tem obdobju je čas ugoden tudi za počitnice. Partnerski odnos zahteva neko spremembo. Morda morate le malce bolje prisluhniti partnerju in ga sprejeti kot enakovrednega posameznika, ki ima odlične ideje za vajino skupno pot.  Finančno področje prinaša obilje predvsem podjetnikom in obrtnikom ter levom, ki bodo zbrali pogum za napredovanje v karieri. Še zlasti bo ugoden čas za denar za vse leve od maja do začetka novembra. V tem času večjih dohodkov se pojavlja tudi težnja po večji potrošnji. Bodite prepričani, da tisto res potrebujete, in se ne zadolžujte. Raje dajte nekaj denarja na kupček za varno prihodnost.  Družinske zadeve bodo zahtevale več vaše pozornosti od sredine oktobra in se bodo vlekle vse do konca leta. V decembru je ugoden čas za renovacijo ali polepšanje doma in celo za selitev. Ne bodite presenečeni, če se od sredine oktobra do konca novembra s partnerjem ali starši ne boste povsem strinjali, kako naj bo videti družinsko življenje.  Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Le rojeni v zadnjih dneh leva pazite, da vas kakšno nesoglasje ne bi spravilo iz tira, saj lahko prinese psihičn izzive.  Devica 23. 8.–22. 9. V tem letu si ne naložite preveč obveznosti. Naredite toliko, kot lahko opravite z dobro voljo. Za druge obveznosti raje poiščite rešitev in si omislite pomoč, preden vas bremena spravijo ob pamet. Bolj kot boste sledili svojemu dobremu občutku in se dobro počutili v svoji koži, več denarja si lahko obetate, zato resnično ne pretiravajte z garanjem, čeprav ste tega sposobni.  Sreča v ljubezni se vam nasmiha že na začetku leta. Najbolj srečni boste, če ste rojeni v prvih dneh device. Zatem imate srečo v dvoje še od sredine julija in vse do začetka novembra. Partnerstvo bo za rojene v prvi polovici device nekoliko na preizkušnji, saj bo partner zahteval spremembo in več pozornosti. Rojeni v drugi polovici znamenja pa niti ne pomislite na skok čez plot.  Denar in finance se vam nasmihajo vse leto, a je vpliv še močnejši do druge polovice maja, zatem še od konca avgusta in sega do konca decembra. Na uho vam bo prišla investicija, ki vam lahko prinaša donose še vrsto let, zato jo temeljito proučite in se odločite zanjo, če vse govori, da je to prava priložnost. V času od sredine julija do sredine oktobra se nikar ne zadolžujte. Družina in družinske zadeve bodo za vas najpomembnejše ob koncu leta. Od novembra se lahko pojavi neko nesoglasje, ki je morda obrobno, a vas zna spraviti ob pamet, ker ste vse natančno premislili, zdaj pa se pojavlja nova možnost. Bodite odprti za dogovor, saj ima lahko nekdo drug boljšo rešitev. Selitev ni najboljša opcija.  Nekaj vas bo vznemirjalo od januarja do začetka marca, kar lahko kot posledico prinaša nemir in razdraženost. Dovolite si odmik od situacije, pa vam bo zdravje dobro služilo.  Tehtnica 23. 9.–22. 10. S celim svojim bitjem si želite toplih odnosov in partnerja, ki bi vas razumel in vam ponudil podporo na vseh področjih. Letos ga lahko najdete ali v obstoječem partnerstvu doživite harmonijo, ki vas bo napolnila z radostjo in hvaležnostjo. Srečo boste imeli na finančnem področju, pri čemer so možni nepredvideni dobitki in večji zaslužek. V novo leto boste vstopili s hrepenenjem po sreči v dvoje, in tu se vam sreča nasmiha že v prvih dneh leta. Ugoden vpliv bo trajal še vse do začetka marca, a je v januarju najmočnejši. Srečo v ljubezni si lahko obetate tudi od konca septembra do prve polovice decembra. Vpliv bo za vas najugodnejši prav v novembru, ko se malce poležejo Marsove strasti, ki lahko zameglijo presojo.  Finančno področje bo letos za vas zelo zanimivo in tesno povezano s partnerjem ali z odnosom z drugimi ljudmi. Čas je za poslovno povezovanje in skupno uresničevanje plodnih ciljev. Še zlasti je ta vpliv zelo močan do sredine maja. Zatem pa se pojavi neka zanimiva investicija, o kateri je vredno premisliti. Za denar je ugoden čas tudi od konca septembra in vse do konca leta.  Družina in družinski odnosi vas letos ne bodo obremenjevali. Lahko si obetate veliko topline in razumevanja. Le na začetku leta se lahko zgodi neki prepir ali večno pregovarjanje o nečem skorajda nepomembnem. Lahko je povezano s preureditvijo doma. Recimo, da se ne morete sporazumeti, v kakšno barvo bi prebarvali stene ali kakšno rožico bi postavili v partnerjev najljubši kotiček. Zdravje bi vam moralo dobro služiti. V januarju in februarju poskrbite, da se boste primerno toplo oblekli, da vam ne zagodejo ledvice, mehur ali spolni organi.  Škorpijon 23. 10.–21. 11. Letos boste ustvarjalni in pripravljeni na nove izzive. Uživali boste pri svojem delu, a nikar ne dovolite, da vam drugi naložijo preveč obveznosti, ker se boste utrudili in zamudili čudovite priložnosti, ki vam jih pripravljajo zvezde v letošnjem letu. Posledica je lahko višja plača ali posebna nagrada, ki vam bo prinesla še večji zagon.  Ljubezen in partnerstvo prihajata v ospredje že ob koncu januarja. Ugoden čas zanju se bo razpotegnil še vse do druge polovice marca, a je najmočnejši v februarju. Srečo na tem področju boste imeli še od sredine oktobra in vse do konca leta. Največ dela v partnerskem odnosu se obeta od sredine marca do konca maja. Vse je rešljivo. Skupaj lahko letos ustvarita tudi materialno korist.  Nastopilo je leto, ko se boste morali naučiti pogovarjati o denarju s partnerjem. Nič več ni solo igranja, pač pa lahko le kot par ustvarita veliko več kot v nekaj preteklih letih skupaj. Precejšnjo finančno korist si lahko obetate od sredine maja do konca leta. Za denar bo še ugoden čas od sredine oktobra in vse do konca leta.  Družinske zadeve in odnosi bodo letos gladko tekli. Nekaj vznemirjenja se lahko pojavi predvsem v januarju in februarju. Ni pričakovati resnejših konfliktov oz. zaostrovanja zadev, saj je vse skupaj povezano predvsem z napačno komunikacijo in vztrajanjem pri svojem mnenju za vsako ceno. Ne splača se, zato popustite. Saj veste, pametnejši vedno popusti.  Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Nekaj preglavic vam lahko povzroči prehlad, ki se lahko pojavi od druge polovice februarja do druge polovice aprila. Pazite na mehur in ledvice. Toplo se oblecite.  Strelec 22. 11.–20. 12. Ljubezen je v zraku in letos boste resnično uživali tako v dvoje kot v mnogo aktivnostih, ob katerih vam zapojeta tako srce kot duša. Nekaj nemira se bo sicer pojavilo v družinskem krogu, a ga lahko preprečite s pravo mero humorja, v čemer se boste letos še izmojstrili. Obeta se vam priložnost za povsem nov način razmišljanja. Z njo prihaja priložnost za boljše rezultate, lepše in bolj plodno življenje.  Ljubezen in partnerstvo bosta najpomembnejši temi prve polovice leta, natančneje do sredine maja. Najmočnejši vpliv se pojavi od druge polovice februarja do sredine marca. Zelo ugoden čas za ljubezen je še v zadnjih dneh leta, a se začenja malce blažji že od konca novembra. Nekaj boste morali urediti v partnerskem odnosu. Ugoden čas za dogovor je od začetka leta do konca marca.  Denar in finančno področje prihajata v ospredje v januarju. Lahko se zgodi, da boste postavljeni pred odločitev za zamenjavo službe. Tu se boste odločali predvsem iz finančne perspektive. Ugoden čas za denar je tudi od sredine novembra pa vse do konca leta. V ljubezni bodite pozorni, da ne boste mešali želje po denarju s pristnimi čustvi, kajti zaneslo vas bo.  Družinske zadeve prihajajo v ospredje predvsem v februarju in v prvi polovici marca. To bo čas, ko vas zna vleči v prenovo doma ali ureditev družinskih odnosov, če je karkoli ostalo nerazrešenega. Vse zadeve, ki se pojavijo, lahko preprosto razrešite. Nič, kar bo treba doreči, ne pomeni ovire ali grožnje za uresničitev vaših sanj. Uživajte!  Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Od druge polovice marca do druge polovice maja na vas preži manjši prehlad. Zaščite grlo in glasilke.  Kozorog 21. 12.–19. 1. Rojeni na začetku kozoroga boste doživeli čudovito leto, če se boste le prepustili domišljiji. To sicer ni vaša najmočnejša točka, a vam bo koristilo. Kreirajte svoje življenje in poslovne zadeve najprej v domišljijskem svetu, preden se premaknete in speljete akcijo v resničnem življenju. Rojeni proti koncu znamenja znate čutiti nekaj dodatnega stresa in občutek, da vam je nekaj vzeto.  Ljubezen na vas čaka že vse od začetka leta. Če ste samski, se potrudite in začnite pogovor z nekom, ki pritegne vaše oči, kajti vaša energija bo zdaj opažena. Odličen čas za ljubezen vas čaka še od sredine marca pa vse do druge polovice maja. Vsakokrat je izziv komunikacija, zato pogumno spregovorite. S partnerjem bodite iskreni, a nežni predvsem od marca do sredine julija.  Finančna situacija je letos odvisna predvsem od tega, koliko se zmorete prepustiti in v domišljiji zaživeti svoje idealno življenje ter materialno obilje. Namreč zelo veliko denarja si lahko letos in v prihodnjih letih obetate, če si boste znali živo predstavljati, kaj v resnici želite. Ugoden čas za denar je predvsem od začetka leta do konca februarja.  Družinske zadeve so za vas pomembne, zato ne bežite od njih. Če želite prenoviti dom ali si ustvariti novo stanovanje ali hišo, vas leto podpira. Denar ne bi smel biti problem. Bodite pozorni, da ne boste sami odločali o vseh stvareh. Družina je najmočnejša, ko ima vsakdo v njej pravico do lastnega mnenja in je slišan.  Zdravje vam bi moralo dobro služiti. Bolj kot na splošno na zdravje bodite pozorni na način, kako počnete stvari, ki jih morate opraviti, da ne pride do poškodb. Zelo pazljivi bodite tudi na cesti.  Vodnar 20.01. – 18.02. Ne bo vam dolgčas. Letos boste doživeli zanimivo leto, saj se pripravlja veliko pomembnih sprememb. Pripravite prostor, čas in energijo, da sprejmete precej srečnih okoliščin. Če se je v vašem življenju nabralo preveč preživetih okoliščin, boste najprej morali opraviti z njimi, preden se lahko premaknete v svoje čudovito leto.  V ljubezni in partnerstvu se vam obeta precej sreče in radosti že od samega začetka leta. Sreča vas bo spremljala še ves februar. Do konca marca sicer prevladujeta neustrašnost in nepremišljenost, zato poskrbite, da boste našli pravšnjo mero ljubeznivosti kot tudi aktivnosti. Naslednje močnejše srečno obdobje za ljubezen se pojavi od sredine aprila do konca junija. Partner bo zahteval več pozornosti od maja do septembra.  Finančno področje ni glavna tema leta, a boste imeli srečo pri njem od konca januarja do konca marca. Februarja so vplivi najmočnejši. V poletnem in jesenskem času, približno od sredine julija do začetka novembra, se ne zadolžujte, sicer se boste pozneje jezili nase.  Družina in družinski odnosi bodo zahtevali več vaše pozornosti od sredine marca do sredine junija. V tem času se znate vrniti na teme, ki so za vas že preživete, a nekomu v družinskem krogu pomenijo toliko, da vas bo potegnil vanje. Ne jezite se in ne pihajte. Raje prisluhnite, čeprav bo bolj pametno, da ostanete modro tiho. Če želite kaj prenoviti, dokončati hišo, se preseliti in podobno, imate podporo od sredina maja.  Od maja do druge polovice julija se lahko pojavi kakšna zdravstvena tegoba, ki pa bi morala kmalu miniti. Od marca do junija bodite pozorni pri fizičnih aktivnostih, da ne pride do poškodb.  Ribi 19. 2.–20. 3. V leto boste vstopili polni zaupanja v življenje, saj vam poleg drugih srečnih okoliščin prinaša tudi zvrhano vrečo denarja, da boste lahko uživali kot redka druga znamenja zodiaka. Ne potrošite vsega, saj boste prejeli tudi nekaj lekcij iz reda, discipline in odgovornosti. Kadar se vam zdi, da drugi zahtevajo preveč od vas ali pa kar sami od sebe, se ustavite in se zavežite le v meri, ki jo zagotovo lahko izpolnite.  Ljubezen se vam srečno nasmiha že od konca januarja in vse do druge polovice marca, pri čemer je vpliv najsrečnejši prav v februarju. Če ste rojeni v februarju, je sreča dvojna. Naslednji zelo ugoden čas za ljubezen se kaže od maja do druge polovice julija. Pri tem se obvezno izognite prepirom v aprilu in maju. Partner vas bo preizkušal od julija do novembra.  Denar in finance bosta pomembna tema. Od začetka januarja in vse do sredine maja imate izjemno dobre priložnosti za boljši zaslužek ali nagrade, ki vas bodo pustile odprtih ust. Dvojno močan vpliv sega od druge polovice februarja do prve polovice aprila. Ozrite se naokoli in jih dobro izkoristite.  Zelo pomembna bosta za vas dom in družina, saj se zna tukaj dogajati marsikaj zanimivega. Še zlasti pestro obdobje se obeta od začetka aprila do konca julija. Pri tem pa se vse od začetka leta do konca marca kaže vpliv nesoglasij, ki lahko prinašajo resne zamere na vaši strani ali na strani drugih družinskih članov. Ne podpihujte jih, ker vsi le izgubljate z njimi. Zdravje bi vam moralo dobro služiti. Občasno se sicer lahko pojavita utrujenost in občutek nemoči, če ste rojeni v drugi polovici rib. Ne prenaglite se od maja do julija, da se izognete poškodbam.  Horoskop je le majhen del bogate vsebine Luninih bukev 2023, ki jih lahko prelistate in naročite TUKAJ.
Teme
horoskop 23

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lunine bukve 23 - letni horoskop